Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

5 egyszerű lépés, ami segít megszeretni a futást

kezdő futó, futócélok, motiváció, kitartás,
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek sok idő után megoldódnak a pénzügyi gondjai: igazi gazdagság vár rájuk!

Néhány csillagjegy egy nagyon nehéz időszakot fog hamarosan lezárni, aminek következtében végre megoldódnak a pénzügyi gondok is!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a céljai elérésében májusban: minden sikerülni fog nekik, amibe belevágnak!

Nekik a május egy fantasztikus hónap lesz.

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 6.: a Mérlegek vitás helyzetbe kerülnek, a Nyilasok fontos döntést hoznak meg

A csillagok a hét első napjára is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

Heti horoszkóp május 6-12.: a Bikáknak érdemes óvatosabban kockázatokat vállalniuk, az Oroszlánoknak komoly feladatot kell teljesíteniük

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Megfigyelnek téged? Így tudod kideríteni, hogy van-e titkos kamera a szálláshelyen

Nem lehetünk manapság elég óvatosak, ha nyaralni megyünk. Ha te is szeretnél biztosra menni és tudni akarod, van-e titkos kamera a szálláshelyen, ezeket a trükköket vesd be!

Olvasd el!

Így segít az őrangyalod abban, hogy meggazdagodj 2024-ben a csillagjegyed alapján

Minden csillagjegyhez tartozik egy őrangyal, és most azt is eláruljuk, hogy a saját őrangyalod hogyan fog segíteni meggazdagodni ebben az évben.

Facebook
Twitter
Pinterest
Kezdő futók nem ritkán mesélnek arról, hogy küzdelmes számukra akár egy 15-20 perces edzést összehozni, mert semmilyen valódi élvezetet nem találnak a futásban. Nekik szeretnénk pár egyszerű tanácsot adni, amivel közelebb kerülhetnek e mozgásforma valódi élvezetéhez.

Először is szeretnénk leszögezni, hogy teljesen normális érzés kezdőként az, hogy kellemetlen, sőt unalmas a futás. Ám azt is tegyük hozzá, hogy ez sokkal hamarabb megváltozik, mint amennyire egy kezdő futó gondolná! S hogy mit kell ehhez tenni?

Például ne legyenek szigorú elvárásaid! Az, hogy a kollégád most teljesített félmaratont és elmesélte, hogy milyen könnyen végigszáguldott a pályán, illetve a befutó érem is kellően vonzó és jól mutatna a kulcsok mellett az előszobádban… Nos azért a futás nem ennyire egyszerű a kezdeti időszakban. Talán egy 5 kilométeres pályán sem biztos, hogy könnyedén végigsuhansz, de ha adsz magadnak időt és addig felfedezed a futás sokoldalúságát, akkor könnyen megeshet, hogy egyszer te is a sikeresen teljesített félmaratonodról fogsz mesélni kezdő futótársadnak.

Amit viszont tégy meg addig is: mindenféle kötöttség és szabály nélkül fedezd fel a futást. Addig fuss, amíg kedved tartja, ha elfáradtál, sétálj kicsit. Aztán ismét fuss, de most picit tempósabban és ezt tartsd 3 percig. Sprintelj fel egy emelkedőre, de összekötheted a futást némi lépcsőzéssel is. Próbálj ki teljesen véletlenszerű futóedzéseket, útvonalakat és tapasztald meg, mi az, ami ebben számodra jó érzés és feldob. Talán rájössz, hogy szereted a lassú futások nyugodt, meditatív érzését. Vagy az adrenalinlöketet, amit egy sprint futással lehet előcsalogatni. Esetleg pont a város az, amit a futásnak köszönhetően kicsit másként fedezel fel. A futás sokféle lehetőséget rejt a futó számára, ha kellően kíváncsi és kreatív vagy!

kezdő futó, motiváció, futás közösségben, futócélok,
forrás: Francesco Gallarotti / Unspalsh

Legyen célod a futással, ám fontos, hogy kezd kicsiben. Olyan kihívásokat fogalmazz meg, amik rövidek, amik egy hét alatt megvalósíthatóak! Például fuss 2 percig tovább, mint a hét elején. Fuss egy héten kétszer majd háromszor. Fuss 15 percig egyenletes iramban. Fuss 3 dombos sprintet. Ezek olyan pici feladatok, amiknek megvalósítására nem kell hónapokon, sőt éveken keresztül várnod. Az eredmények, amiket elértél fognak motiválni arra, hogy még tovább és még tovább juss. Legyen persze kihívás, de reális kihívás. Ha kialakítottad az új szokást, sőt életformát, jöhetnek a nagyobb és komolyabb mérföldkövek!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Kép

Napi horoszkóp május 7.: az Ikreknek érdemes lassítaniuk a tempón, a Szüzek sikereihez hozzájárulhat a rugalmasabb gondolkodás

A mai nap folyamán is izgalmas események várnak, érdemes tehát elolvasnod, hogy mit üzennek a csillagok!

Kép

Megfigyelnek téged? Így tudod kideríteni, hogy van-e titkos kamera a szálláshelyen

Nem lehetünk manapság elég óvatosak, ha nyaralni megyünk. Ha te is szeretnél biztosra menni és tudni akarod, van-e titkos kamera a szálláshelyen, ezeket a trükköket vesd be!

Kép

6 dolog, amire minden étkezőnek szüksége van

Nem számít, hogy a családi ebédek központja, vagy csupán akkor használod, amikor vendégek érkeznek hozzád. Az étkező berendezése kulcsfontosságú. Fusd végig az alábbi listát, és győződj meg arról, hogy valamennyi alapvető eleme megtalálható-e a tiédben is.

Kép

3 étel, amivel 40 év felett elkerülheted a hízást

Te is a menopauza kellemetlen tüneteivel küzdesz? Mutatjuk milyen gyulladáscsökkentő ételeket fogyassz, amikkel enyhítheted őket, ráadásul a súlygyarapodást is elkerülheted!

Kép

Victoria Beckham káprázatos eljegyzési gyűrűjét eláll a lélegzet - FOTÓ

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!