Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

5 jel, hogy még sohasem voltál szerelmes

5 jel, hogy még sohasem voltál szerelmes
A nap cikke

4 csillagjegy, akit újholdkor egy óriási örömhír ér: meglepetések és ajándékok várnak rájuk!

Nagyon jó energiákat hoz az újhold ezeknek a csillagjegyeknek az életébe.

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Továbbra is Magyarország vezető márkái között a SPAR

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 8.: az Ikreknek hirtelen kell cselekedniük egy bizonyos helyzetben, a Vízöntők számára nagy kihívás adódik

A hét közepe is számos izgalmat ígér, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

Hogyan viselkednek a pszichopata nők? 6 jel, ami alapján könnyen felismerheted

A pszichopata nők sok mindenben másképp viselkednek, mint a pszichopata férfiak.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek május 8-án véget ér egy ősi átok: egy csodákban gazdag új élet vár rájuk!

Néhány csillagjegynek véget fog érni egy hosszú ideje tartó ősi átok, ami pedig ezután jön, az több, mint csodálatos lesz számukra!

Olvasd el!

Erősen hat a fogyásra, ha így fogyasztod a D-vitamint: kutatások bizonyítják az eredményt!

Kevés időt töltesz a napon, és nem figyelsz oda arra sem tudatosan, hogy pótold a D-vitaminbevitelt? Jobb, ha ezen sürgősen változtatsz, mert így nehezebben adod le a plusz kilóidat.

Olvasd el!

Teszt: Válaszolj 6 üzenetre, és eláruljuk, lélekben hány éves vagy!

Mindig is tudni akartad, hogy lélekben hány éves vagy? Most a válaszaidból pillanatok alatt kiderülhet az igazság!

Facebook
Twitter
Pinterest
Azt hihetnénk, hogy mindenki átélte már, milyen érzés szerelmesnek lenni. De egy-egy szakítás után mégis gyakran elgondolkozunk azon, mit is jelentett számunkra a kapcsolat. Szerelem volt egyáltalán? Vagy valami egészen másról szólt? Ez az Éva Magazin cikke.

Meg kell hagyni, ez az egyik legnehezebben megválaszolható kérdés a Földön. Mi most mégis megpróbáljuk, méghozzá azzal a módszerrel, hogy igyekszünk kiszűrni, mi az, ami bizton nem tartozik a misztikus tárgykörbe.

1. Túl heves

A kapcsolatok kezdete általában feltölti az érzékeket: olyan hőfokon égünk, hogy a túláradó romantika minden kétséget kizáróan igaz szerelemnek tűnik. Nem tudunk másra gondolni, csak Őrá, folyamatosan álmodozunk, fantáziálunk, egyszóval igazi csőlátásunk alakul ki. Ezen a ponton az egész kapcsolat kizárólag a képzelőerőnkre épül, hiszen nincs elegendő információnk a másik emberről: a lyukakat, vakfoltokat gyönyörűen betöltjük saját képzeteinkkel.

A rajongás persze teljesen más, mint a szerelem. A kapcsolat eleje csupán illúzió, időre van szükségünk ahhoz, hogy megtudjuk, elmélyülhet-e vagy véget ér. Az igazi szerelem csak akkor lép színre, amikor lehullt az orrunkról a rózsaszín szemüveg, amikor széttörtük a tökéletesség délibábját. És ez nem történik meg hetek alatt. Jóval több időbe telik.

2. Olyan tökéletesnek tűnt

A szerelem első időszakára jellemző fantáziálás a tökéletesség vízióján csüng. Valahogy úgy gondoljuk, révbe értünk, végre megtaláltuk a lelki társunkat. De ahogy a kapcsolat halad előre, egyre többször kívánjuk, bárcsak a partnerünk valamivel jobb lenne. Öltözhetne elegánsabban, beszélhetne másképp, követhetne más célokat. Ilyenkor – mondani sem kell - nem vagyunk igazán szerelmesek.

A szerelem ugyanis azt jelenti, hogy a tökéletlenségeket is megnyerőnek találjuk. Szeretjük a párunkban a nagyszerű és a furcsa dolgokat is. A hibái nem őrjítenek meg, legfeljebb mosolygásra késztetnek.

Olvasd el ezt is!

3. Nem pihentető

A szerelmet csak akkor élhetjük meg, ha önmagunkat adjuk benne. Az a kapcsolat, amelyik megköveteli, hogy elleplezzük egyes kellemetlen tulajdonságainkat, nem szerelem. A kapcsolatot a bizalom szüli. Amikor megmutatjuk valódi sebezhető önmagunkat, és partnerünket ez hidegen hagyja, vagy idegesíti, akkor a bizalom megsemmisül, és legközelebb már nem merünk megnyílni. Ez a vég kezdete.Ha tehát azon kapjuk magunkat, hogy mindig a felszínen lebegünk, akkor nem igazán találtuk meg azt a mélységet, amely az igazi kapcsolatokat jellemzi.

4. Távolságtartónak tűnt

A kapcsolat kezdete mindig szenvedélyes. Ha a dolgok valódi és tartós szerelemmé fejlődnek, ez a szenvedély valamivel hűvösebbé, ugyanakkor mélyebbé is válik. Hogyan érezzük magunkat, amikor a párunk felénk közeledik? Izgatottak leszünk a találkozástól? Vagy inkább valamiféle érzelmi távolságból szemléljük őt?Ha cseppet sem vagyunk feldobva, akkor ez nem igazi szerelem. A jó kapcsolat mindig motivál, és nem demoralizál. Mosolygunk. Azon kapjuk magunkat, hogy lubickolunk az örömben minden különösebb ok nélkül. Az élet nem tökéletes, és a párunk sem az. De a szerelemben legtöbbször mégis boldogok vagyunk.

5. Aggodalmaskodni

A testünk jóval azelőtt reagál a helyzetekre, hogy az elménk utolérné. A rossz kapcsolatok kimerítőek. Az elménk persze ésszerűsítheti, miért érezzük magunkat mérgesnek. A munka szar. Túl sok kávét ittam. Stresszes vagyok. De a testünk nem indokol ilyen kifogásokat. Csak reagál. És ez a reakció nem fog megfelelni a kifogásainknak.Ha egy kapcsolatban igazán szeretnek és megbecsülnek minket, akkor elsimulnak az élet legdurvább szélei, vatta fogja fel az ütéseket. De ha valami hiányzik, akkor nincs az a tökéletes Facebook-bejegyzés, amelyik igazi összekapcsolódást hazudna. El kell engedni az illúziókat. Azon a napon, amikor erre rászántuk magunkat, új élet kezdődik. A valóságot látjuk majd, nem a fantáziánkat.

És ha kiderül, hogy nem igaz szerelem volt: végül is mit vesztettünk?

Galériánkban nézz csodálatos filmeket a szerelemről!

Galéria / 8 kép

LMBTQ filmajánló: 8 csodálatos film a szabad szerelemről

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Továbbra is Magyarország vezető márkái között a SPAR

Kép

Napi horoszkóp május 9.: a Bikáknak kellemes meglepetésben lehet részük, a Rákok hatalmas lépésre szánják rá magukat

A csillagok a hét második felére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Erősen hat a fogyásra, ha így fogyasztod a D-vitamint: kutatások bizonyítják az eredményt!

Kevés időt töltesz a napon, és nem figyelsz oda arra sem tudatosan, hogy pótold a D-vitaminbevitelt? Jobb, ha ezen sürgősen változtatsz, mert így nehezebben adod le a plusz kilóidat.

Kép

Bőrpanaszok és szívproblémák enyhítése? Ez csak kettő a lenmag 13 áldásos hatása közül!

Hallottál már napjaink egyik nagyon áldásos magjáról, a sokak által superfoodként emlegetett lenmagról? A világ egyik legősibb magjaként számon tartott növény felhasználása igen sokrétű, hiszen számos egészségügyi problémára kiválóan alkalmazható, tele van vitaminnal és rosttal, és a gasztronómiában és a ruhaiparban is előszeretettel alkalmazzák.

Kép

10 sokkoló fotó a 10 évvel ezelőtti MET-gáláról

A 2014-es MET-gála fotói garantáltan visszarepítenek majd a múltba!

Kép

Ezért a szandálért őrül meg most a TikTok: másold le a stílust!

Mindig van valami, amit felkapnak a netezők, most épp egy szandál került sorra.