Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 1-jén 180 fokos fordulatot vesz az élete: soha nem látott csoda történik velük

Hatalmas változásra számíthatnak ezek a jegyek!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 30.: az Ikrekre viszonylag nehéz feladat teljesítése vár, az Oroszlánok egyfajta kényszerhelyzetbe kerülnek

A csillagok a hónap utolsó napjára is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Liptai Claudia 17 éves lánya esküvői ruhában pózolt: Pankából gyönyörű nő lett

Gesztesi Panka Sára még csak júliusban tölti be a tizennyolcat, de máris profi modellkarrier előtt áll.

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 1.: a Bikák nehezen engednek el egy bizonyos szituációt, a Rákok régi konfliktust tisztázhatnak valakivel

A hónap első napja is bőséggel tartogat számodra izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

5 cipő a tavaszi-nyári időszakra, ha az old money a stílusod

Ezek a darabok tökéletesen beleillenek az old money stílusba.

Olvasd el!

A B-vitamin hiányának tünetei: Hogyan lehet felismerni és kezelni?

Ismered a B-vitaminok rendkívül fontos szerepét a tested működésében, de azt tudtad, hogy a B-vitamin hiánya számos kellemetlen tünetet okozhat?

Facebook
Twitter
Pinterest
A helyiek elmondják, hogyan maxolhatod ki a horvát utazásodat!
A cikk támogatója a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

Ha nyár, akkor egyértelmű, hogy Horvátország jut az eszünkbe, de tavasszal, ősszel és akár télen is érdemes ellátogatni déli szomszédjainkhoz. A gyönyörű tájak és a történelmi látnivalók mellett rengeteg fesztivál, kulturális rendezvény, program és természeti látványosság vár egész évben. Ha egyszer ellátogatsz Horvátországba, újra és újra vissza fogsz vágyni.

Lazulj a világ legszebb strandjain!

Ha a nyaralásodat egy idilli tengerparton képzeled el, nem kell messzire utaznod, vedd az irányt Horvátország felé! A 6278 km hosszú tengerparton egymást érik a képeslapra illő strandok, a víz kristálytiszta, és bármelyik partszakaszt választod, mindegyik Insta kompatibilis, és szuper szelfiket készíthetsz.

A horvát tengerpartok a világ legszebbjei között vannak: Brač szigetének fehér kavicsos strandjai, vagy a türkizkék Sakarun strand Dugi Otok szigetén, illetve a Rab-szigeten elterülő Lopar-öböl homokos strandja, a Rajska strand is meseszép.

A legismertebb és az egyik legpezsgőbb a dubrovniki Banje strand, de ha csendesebb partszakaszra vágysz, akkor a Korčula és Lastovo eldugott strandjaiért odaleszel! A Vis-szigetek idilli strandjai háttérképnek is beillenek, ha pedig pezsgésre vágysz, akkor a pagi strandokon lazíts, ha pedig szörföznél, arra a brači strandja tökéletesen alkalmas lehet számodra!

Fürdő, Dubrovnik. Fotó: Zoran Jelača
Fürdő, Dubrovnik. Fotó: Zoran Jelača

Látogass el a legmenőbb zenei és gasztro fesztiválokra!

Bármelyik évszakban utazol Horvátországba, biztos, hogy nem fogsz unatkozni! Számos gaszro esemény, kulturális rendezvény és fesztivál vár rád. Gyönyörű környezetben lazíthatsz, bulizhatsz, és megismerheted a gazdag horvát kultúrát.

Áprilisban Lovranban szuper élményeket szerezhetsz a Spárganapokon, júniusban ugyanitt a Cseresznyenapokon kóstolhatsz finomságokat. De ha épp szeptemberben mennél Horvátországba, akkor ne hagyd ki Svetvinčenatban a Sajtfesztivált!

Júniusban, Zágrábban lesz az In Music Fesztivál, ahol a Röyksopp, a Gossip és a The Smashing Pumpkins is fellép. Ha pedig az elektronikus zenéért rajongsz, akkor júniusban a Hideout Fesztiválon a helyed Novalján! Akkor is vár program, ha a komolyzenét kedveled: augusztusban az Opera Hetet ne hagyd ki Korčulán!

Pag, Hideout fesztivál
Pag, Hideout fesztivál

Kóstold meg a horvátok legfinabb ételeit!

Ha jót akarsz enni és inni, mindenképpen próbáld ki a horvát konyhát és borokat, mert elképesztő finomak! Szlavóniától kezdve Zagorjén és Likán keresztül, Isztriáig és Kvarnerig, majd Dalmáciáig és a Dubrovnikig mindenhol olyan ételek várnak, amiket csak imádni lehet.

A komiška pogača, azaz a sózott hallal, hagymával, paradicsommal és kapribogyóval töltött lepény, vagy a Dalmát régió egyik leghíresebb, többszáz éves receptúra alapján készülő, parázson sült hagymás lepénye, a soparnik, esetleg Zagorje specialitása a túrós-tejszínes tésztaétel, a zagorski štrukli is must have fogások! A sinjski arambašići, azaz a sinji töltött káposzta, a zagrebački odrezak, azaz a zágrábi szelet - ami egy sonkával, olvasztott sajttal töltött panírozott borjúszelet -, vagy a dubrovački šporki makaruli, ami Dubrovnik egyik jellegzetes étele is kihagyhatatlan!

Štrukli. Fotó: Maja Danica Pečanić
Štrukli. Fotó: Maja Danica Pečanić

Fedezd fel az ősi kastélyokat és a horvát street artot!

Horvátország történelme és kulturális öröksége elképesztően gazdag, éppen ezért bármely desztinációt választod, a gyönyörű horvát kastélyok, a macskaköves óvárosok miatt pillanatok alatt rabul ejt az ország.

Dubrovnik, Split, Poreč és Trogir óvárosa első látásra szerelem, Medvednica zöld lejtőin pedig egy varázslatos középkori erőd magaslik a horvát fővárost, Zágráb felett a 13. század óta. A Zagorje régióban Horvátország egyik legszebb kastélyát nézheted meg, Trakošćant, amit egy mesés parkerdő vesz körül.

Ha szereted a Harry Pottert, akkor a Gorski Kotarban található Stara Sušica kastélyt ne hagyd ki! Nemcsak igazi időutazás, hanem egyenesen a Roxfort horvát változata, ami télen is varázslatos!

A kultúrához nemcsak a régi, hanem az új művészek is szervezesen hozzátartoznak: a horvát street art is megér egy napot, amihez Zágráb, Split és Vodnjan is tökéletes terep.

Trakošćan vára. Fotó: Julien Duval

Trakošćan vára. Fotó: Julien Duval

Biciklizz, lovagolj, vitorlázz a mesebeli horvát tájakon!

A vízeséseiről, ősi építményeiről, vízimalmairól híres Krka Nemzeti Park, a Plitvicei-tavak a legismertebb horvát úticélok közé tartoznak, de Horvátországban ezeken felül is rengeteg a természetei látványosság. A Dinári-hegység monumentális vonulatai, a Hvar sziget, amit a világ egyik legszebbjeként tartanak számon, és a Brioni-szigetek is csodás – utóbbit imádni fogod, ha szeretsz kerékpározni! Ha pedig vitorlással szelnéd a habokat, akkor a Kornati Nemzteti Parkba érdemes elhajózni.

Számos tengerpart alkalmas búvárkodásra, raftingolásra, kajakozásra, szörfözésre, de ha épp ahhoz van kedved, lóháton is bebarangolhatod a pazar horvát tájakat. A levegőbe is emelkedhetsz, és siklőernyőről is megcsodálhatod a Biokovo hegyet, vagy a Vidova gorát.

Krka Nemzeti Park. Fotó: Julien Duval
Krka Nemzeti Park. Fotó: Julien Duval

Találd meg a számodra legtökéletesebb nyaralást! Kattints >> ide és tervezd meg utazásod a saját érdeklődésed szerint!

HORVÁTORSZÁG - TELE ÉLETTEL!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

3 otthon végezhető gyakorlat hasi zsír ellen, amitől formásabb leszek, mint valaha

Íme 3 egyszerű pilates gyakorlat, amit ha most elkezdesz, akkor laposabb hassal indíthatod a nyarat!

Kép

4 csillagjegy, akinek teljesül a legnagyobb kívánsága a közeljövőben: egy őrangyal fogja őket ebben segíteni

Egy őrangyal fogja a szárnyai alá venni ezeket a csillagjegyeket, és segít nekik, hogy valóra váljon a legnagyobb kívánságuk!

Kép

Kiderült: Angelina Jolie ezzel a trükkel csábította el Jennifer Anistontól Brad Pitt-tet

Az Oscar-díjas színésznő azt állítja, nem történt semmi későbbi férje és közte a Mr. és Mrs. Smith forgatása alatt, a stábtagok viszont NAGYON nem így emlékeznek erre.

Kép

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.

Kép

Napi horoszkóp május 1.: a Bikák nehezen engednek el egy bizonyos szituációt, a Rákok régi konfliktust tisztázhatnak valakivel

A hónap első napja is bőséggel tartogat számodra izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

7 alkalom, amikor egy sztár szégyellte és gyűlölte a saját filmszerepét

Mindenki bakizik az életben vagy követ el olyan dolgot a munkában, amire nem büszke, de az átlagembereknél ennek nincs nyoma egy filmfelvételen.