Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 3.: a Rákokra hatalmas sikerélmény vár, a Mérlegek elbizonytalanodnak egy korábbi döntésük kapcsán

A hét utolsó munkanapján is izgalmas kalandok várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

7 undorító dolog, amit titokban minden nő csinál

Bár senkinek nem beszélünk ezekről a dolgokról, titokban mégis rendszeresen csináljuk nőként!

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Olvasd el!

A D-vitamin-túladagolás veszélyei: sok egészségügyi problémát okozhat!

A D-vitamin elengedhetetlen a szervezetünk számára, de mint minden más tápanyag esetében, fontos odafigyelni a megfelelő adagolásra. Azonban kevesen gondolnák, hogy a D-vitamin túladagolása is veszélyes lehet. Ezért fontos tudni, hogy milyen tünetek utalhatnak arra, hogy esetleg túl sok D-vitamint szedünk, valamint hogyan lehet megelőzni a túladagolást.

Facebook
Twitter
Pinterest
A dohányzás egyike azon megosztó témáknak, amelyek megnehezíthetik az ismerkedést. De egy meglévő párkapcsolatnál is konfliktusok forrása lehet, ha az egyik fél dohányzik, a másik pedig nem. Pedig egy támogató társ még abban is a segítségünkre lehet, hogy átalakítsuk a szokásainkat, és közös erővel tegyünk valamit a dohányzás okozta ártalmak ellen.

Nemcsak az egészségügyi állapotunkra, de a párkapcsolati kilátásainkra is negatív hatással lehet, ha dohányzunk. Egy társkereső felület kutatása* szerint az egyesült államokbeli szinglik 89százalékának jelentene gondot, ha egy dohányossal kellene randizniuk, 57 százalékuk pedig egyenesen elképzelhetetlennek tartja ezt. A megkérdezettek már az első találkozásnál levonják a szükséges következtetéseket: többek szerint nagyobb udvariatlanság egy cigiszünettel megszakítani az első randevút, mint késni vagy telefont nyomkodni.*

Szakító ok lehet a füst

A cigarettázás a későbbiekben is okozhat problémákat a kapcsolatban, amennyiben csak az egyik fél dohányzik, a másikat pedig ez rendkívül zavarja. Az egyik legfőbb konfliktusforrás a füst okozta kellemetlen szag, ami nemcsak az ember leheletén, hanem a bőrén és a ruháin is visszaköszön. De a dohányzás helyszíne is súrlódásra adhat okot, ha például valaki ahhoz szokott hozzá, hogy a lakásban vagy az ablakban cigarettázzon, a másik fél viszont nem bírja elviselni a füstöt. A kellemetlen szagok elkerülésének leghatékonyabb módja az, ha letesszük a cigarettát. De azoknak, akik nem tudnak vagy nem akarnak leszokni a dohányzásról, a hevítéses technológia is alternatívát jelenthet, hiszen használata során nem képződik füst.

Kép
forrás: Photo by Alvin Mahmudov on Unsplash

Kevesebb cigiszünet, több idő együtt

Ha valaki gyakran kijár dohányozni az utcára vagy a teraszra, azzal értékes pillanatokat vesz el a közösen eltöltött időből, és egy olyan szokást gyakorol, amihez a partnere egyáltalán nem tud kapcsolódni. Egy másik amerikai társkereső applikáció kutatása szerint** a megkérdezett nők több, mint negyede tapasztalta már, hogy a párja érzelmileg elérhetetlen a dohányzás miatt, és ezt a szokását gyakran előbbre sorolta a minőségi együtt töltött időnél. A nikotinfogyasztók a folyamatos cigiszünetek helyett választhatnak olyan alternatívát is, amely beltéren is alkalmazható, ilyen például a dohány és égés mentes nikotinpárna***.

Tűzzünk ki közös célokat!

A dohányzás negatív hatásai tehát nem merülnek ki az egészségügyi kockázatoknál, hiszen a párkapcsolat fenntartását is napról napra megnehezítik. De mit tehetünk a konfliktusok feloldásáért? Az első és legkézenfekvőbb válasz természetesen az, hogy abbahagyjuk a dohányzást. Ez a leghatásosabb módja annak, hogy kiküszöböljük az egészségügyi kockázatokat, és egyben csökkentsük a kapcsolatra nehezedő nyomást is. Az őszinte, nyílt kommunikáció sokat segíthet a folyamatban, akárcsak az, hogyha kidolgozunk közösen egy stratégiát, és együtt határozzuk meg az elérendő célokat. Ez még arra is lehetőséget ad, hogy együtt ünnepeljük meg a kisebb sikereket, mérföldköveket, ami akár közelebb is hozhatja egymáshoz a párokat.

*A Pfizer és a Match.com társkereső oldal közös kutatása alapján: https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/new_survey_reveals_what_match_com_members_think_about_smoking_cigarettes_and_dating

**A QuackQuack társkereső app kutatás alapján: https://economictimes.indiatimes.com/news/how-to/your-smoking-addiction-might-be-a-dating-deal-breaker/articleshow/92171421.cms?from=mdr

***Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak. További információkért kérjük látogassa meg az égéshelyett.hu oldalt.

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás. Ennek a cikknek a megjelenését a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. támogatta.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép

A csillagjegyek élete hatalmas változást vesz májusban a kínai asztrológia szerint: ez vár rád a Föld-Kígyó havában!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép

Híres színészek felfedték, kitől kapták életük legjobb filmes csókját

Nem véletlenül érezzük azt, hogy sok esetben nagyon jól működik a kémia két színész között a filmvásznon... Most néhány sztár elárulta, kitől kapta élete legjobb filmes csókját!

Kép

5 izgalmas dolog, amit már most tudunk a Bridgerton új évadáról

Ideje pezsgőt bontani, hiszen május 16-tól végre streamelhető A Bridgerton család harmadik évadjának első négy része a Netflixen, amiben Colin és Penelope szerelméé a főszerep!

Kép

Egy trükk, amivel könnyebben megtudhatod a pontos melltartó méretedet

Ha sokszor szenvedsz amiatt, mert soha nem jó méretű melltartót veszel magadnak, akkor nyugi, érkezik a segítség! Ezzel a trükkel ugyanis pillanatok alatt kiderítheted a pontos méretedet!

Kép

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!