Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Utánajártunk, hogy tönkreteheti-e a fittséget egy-egy koktélparti

alkohol buli nyar egeszseg fitt edzes masnapossag
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek sok idő után megoldódnak a pénzügyi gondjai: igazi gazdagság vár rájuk!

Néhány csillagjegy egy nagyon nehéz időszakot fog hamarosan lezárni, aminek következtében végre megoldódnak a pénzügyi gondok is!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 6.: a Mérlegek vitás helyzetbe kerülnek, a Nyilasok fontos döntést hoznak meg

A csillagok a hét első napjára is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

Heti horoszkóp május 6-12.: a Bikáknak érdemes óvatosabban kockázatokat vállalniuk, az Oroszlánoknak komoly feladatot kell teljesíteniük

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a céljai elérésében májusban: minden sikerülni fog nekik, amibe belevágnak!

Nekik a május egy fantasztikus hónap lesz.

Olvasd el!

A rák 8 korai jele, amit sokan nem ismernek: a köhögés és az állandó fáradtság is figyelmeztető tünet

Sok esetben a ráknak nagyon szokatlan, meglepő jelei vannak, amelyeket sokan nem ismernek, pedig fontos, hogy időben felismerje mindenki!

Olvasd el!

Így segít az őrangyalod abban, hogy meggazdagodj 2024-ben a csillagjegyed alapján

Minden csillagjegyhez tartozik egy őrangyal, és most azt is eláruljuk, hogy a saját őrangyalod hogyan fog segíteni meggazdagodni ebben az évben.

Facebook
Twitter
Pinterest
Ha júniusra sikerült elérned a várva várt beach body-t, és majd kicsattansz a fittségtől, akkor jól vigyázz, mert néhány átbulizott éjszaka könnyedén porig zúzhatja a kőkemény lemondások árán elért csúcsformát!

A világszerte népszerű "száraz január" és a "józan október" között a fesztiválszezon és a gondtalan nyaralások idején alatt bizony sokkal könnyebb belecsúszni egy kerti partiba, vagy egy hajnalig tartó mulatságba, miközben másnap szó szerint vár rád a „másnap". A fokozott alkoholfogyasztás és a mellé társuló kialvatlanság miatt pedig valószínű könnyebben mondod le az edzést, és választod inkább az egész napos fekvést, miközben tárcsázod a kedvenc futárod számát egy dupla sajtos pizzáért. Egy-egy ilyen alkalom nyilván mindenki nyarába mindenfajta következmény nélkül belefér, azonban ha ezek a kitérők heti szinten, akár többször is ismétlődnek, akkor hamar búcsút inthetsz annak az edzettségi szintnek, amit hosszú hónapok alatt felépítettél akár a konditeremben, vagy a futópályán.

Happy hour minden munkaóra? Egyre többen isznak alkoholt otthoni munkavégzés közben
Happy hour minden munkaóra? Egyre többen isznak alkoholt otthoni munkavégzés közben Happy hour minden munkaóra? Egyre többen isznak alkoholt otthoni munkavégzés közben

A legegyszerűbb talán úgy szemléltetni, hogy miként is reagál a szervezeted az alkoholra, hogy képzeld el, hogy a főnököd túlóráztat. Amikor alkoholt fogyasztasz, azzal te bírod extra munkára a szervezetedet, ami ilyen esetekben mindig azon munkálkodik, hogy feldolgozza az üres, energia és tápérték nélküli extra kalóriákat, melyek ráadásul vizet vonnak el a sejtektől. Ezért tapasztalhatod azt, hogy minél többet iszol, annál többet jársz a mosdóba is, mivel az alkohol folyamatosan dehidratál. Ráadásul az alkohol gátolja a szénhidrát- és a fehérje anyagcsere folyamatokat is, ami korlátozza az izmok regenerációját.

Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy hiába érzed magad álmosnak egy-két pohár koktél után, a pihenésed nagy valószínűséggel sokkal gyengébb és rosszabb minőségű lesz az éjszaka során. A szeszes italok hatására míg alszol, a májad egész éjszaka dolgozik azon, hogy lebontsa a vérből az alkoholt, és ezt a munkát bizony alvászavarral jelezheti neked a szervezeted. Tehát fáradtabban, gyengébben, demotiváltan ébredsz, ráadásul könnyen előfordulhat, hogy gyomorgondokkal és fejfájással kiegészülve. Az alkoholfogyasztás továbbá kedvezőtlenül hat a nyugalmi pulzusodra és a pulzusszám-variabilitásra (HRV) is, amit már nagyon sok okosórával nyomon lehet követni. Ez az érték az egyes szívverések közötti időbeli eltérést jelzi, és a minél magasabb mérőszám fittebb és pihentebb szervezetre utal.

Nyilván egy átmulatott éjszaka után kiváltott hatás függ az elfogyasztott alkohol mennyiségétől, minőségétől, továbbá az életkorod, a súlyod, és az általános fizikai állapotod is kihat arra, ahogy a szervezeted kezeli a macskajajt. Ahogy arra sincs tudományosan elfogadott álláspont, hogy ha egyáltalán nem fogyasztasz alkoholt, akkor garantáltan jobb sportoló leszel, vagy gyorsabban leadod a felesleges kilókat, azonban az általánosan elfogadott nézőpont, hogy az egészséged szempontjából, mint amúgy az élet minden területén, az alkoholfogyasztásban is, a mértékletességen van a hangsúly.

Híres emberek, akik sosem isznak alkoholt
Híres emberek, akik sosem isznak alkoholt Híres emberek, akik sosem isznak alkoholt

Nem kell lemondani a közös koccintásokról, az alkalmankénti ünneplésekről, de már azzal sokat tehetsz a fittségedért, ha például hozol egy olyan szabályt az életedben, hogy hétköznap nem iszol, vagy hetente kétszer belefér 1-2 pohárka, de tudatában maradsz, hogy másnap vár rád az edzés is!

Ezeket érdemes kipróbálni!

Galéria / 5 kép

Mocktails - a legjobb alkoholmentes koktélok

Megnézem a galériát

Nemcsak a koktélokban, ezekben is bőven van kalória:

Galéria / 5 kép

5 dolog, amiben meglepően sok a kalória

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

Victoria Beckham káprázatos eljegyzési gyűrűjét eláll a lélegzet - FOTÓ

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép

7 meglepő tipp a spóroláshoz, amire talán nem is gondoltál

Mindenkinek mást jelent a takarékoskodás, ráadásul van, aki túltolja, más pedig nem elég hatékony.

Kép

10 vonzó sztár, akinek a testvére még nála is sokkal szexibb

Vannak olyan hollywoodi sztárok, akiken a testvérük bizony túltesz külsőben, még akkor is, ha nem sokat hallunk róluk!

Kép

Toplista: ezek a legkiábrándítóbb helyek a világon az utazók szerint

Mutatjuk a top 15 helyet, ami a netezők szerint a leginkább kiábrándító a világon.

Kép

Csökkenti a migrént, és a fogyókúrát is támogatja ez az étrend: elképesztő jótékony hatásai vannak

Egyre több étrend válik népszerűvé, köszönhetően az interneten megosztható tapasztalatoknak, és a kutatási eredményeknek. Az egyik legnépszerűbb étrend, vélhetően a számtalan jótékony hatása folytán, a növényi alapú étrend. Ugyanis nem csupán koleszterincsökkentő, gyulladáscsökkentő és környezetbarát, de még a fogyásunkat is serkenti. Sőt, egy friss kutatás még arra a megállapításra is jutott, hogy képes felvenni a harcot a kínzó migrénnel szemben.

Kép

10 öregedésgátló tipp Julia Robertstől, aminek köszönhetően legalább 15 évet letagadhat

Mindig is egyértelmű volt, hogy Julia Roberts sokkal fiatalabbnak néz ki a koránál. Most viszont elárulta a legtitkosabb öregedésgátló trükkjeit!